leerstudio kwadralfa

0498 16 59 50

FAQ

 

Kan ik mijn wagen vlot parkeren aan de leerstudio?

De leerstudio van kwadralfa is gelegen in een centrumstraat zonder parkeerplaatsen. U kunt uw wagen vlot parkeren in de ondergrondse parking van Gent Zuid, van daaruit is het 3 minuten wandelen tot aan de leerstudio.

De leerstudio is overigens zeer gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, ook vanuit de stations

Gent Sint-Pieters en Gent Dampoort.

Is de leerstudio dichtbij winkels gelegen?

Ja, vlakbij de leerstudio vindt u het winkelcentrum Gent Zuid, bovendien bevindt de Veldstraat zich op amper 5 minuten wandelen, hierbij stapt u door de Brabantdam en voorbij de Kouter. Onze ligging is dus ideaal om te shoppen terwijl uw zoon of dochter bij ons les volgt.

Ik wil een volumekaart van 50 lesuren kopen, hoe lang zijn de op voorhand gekochte lesuren bruikbaar?

Om u maximaal van een lager tarief te laten genieten, zijn onze volumekaarten bruikbaar tot het einde van het schooljaar dat volgt op het schooljaar waarin u de kaart aankocht. Koopt u een kaart aan tijdens het huidig schooljaar, dan zijn de lesuren minstens bruikbaar tot 30/06/21!

Op eenvoudig verzoek kan de geldigheid met nog een schooljaar verlengd worden.

Rekent kwadralfa instapkosten aan?

Neen, we rekenen geen instap- of lidmaatschapskosten aan.

Kan ik bij kwadralfa als volwassene ook terecht voor een taalcursus?

Ja, we bieden alle mogelijke opleidingen op maat aan. Dat betekent dat u ook als volwassene op ons kunt rekenen indien u uw kennis Frans of Engels wenst bij te werken. Het volstaat ons hierover te contacteren en we werken met plezier een concreet voorstel voor u uit.

Worden de bijlessen ook aan huis aangeboden?

Ja, we geven ook bijles op verplaatsing, ook al gaat onze voorkeur uit naar het werken in onze studio.

Voor een verplaatsing worden extra kosten aangerekend, nl. € 0,35 per kilometer heen èn terug. De afstand wordt berekend vanuit Gent of vanuit Nieuwpoort, de locatie die dichtstbij uw woonplaats gelegen is, wordt in aanmerking genomen.

Werkt kwadralfa met groepskorting?

Ja, groepskorting wordt gegeven van zodra 3 of meer deelnemers in groep bijles krijgen over identiek hetzelfde onderwerp, kan oplopen tot 70% en moet op voorhand aangevraagd worden. Hier gelden de volumekaarttarieven niet, de korting is gebaseerd op het algemeen geldend uurtarief.

Komt u met 3 deelnemers, dan bedraagt het uurtarief € 30 per deelnemer, met 4 deelnemers betaalt u nog  € 25 per uur per deelnemer, vanaf 5 deelnemers krijgt u elk een korting van 60%, wat neerkomt op een uurtarief van € 20 per deelnemer.
Voor een groep van 10 of meer deelnemers rekenen we € 15 per deelnemer per lesuur aan, dit komt neer op een korting van 70%!

Wanneer kan ik de gratis lesuren gebruiken die ik verwierf door deel te nemen aan het herfst-, paas- of zomerkamp?

Het gratis aangeboden bijlesuur bij de herfsteditie en de paaseditie is bruikbaar tot het einde van het schooljaar waarin de kampen vallen. De 2 gratis bijlesuren die u ontvangt naar aanleiding van het zomerkamp, kunt u gebruiken van 1/9 tot 31/12 binnen het schooljaar dat volgt op deze zomervakantie. Na deze respectievelijke einddata vervallen de gratis lesuren automatisch. De gratis lessen zijn enkel geldig in onze leerstudio op een moment dat onderling wordt afgesproken.

Geeft kwadralfa ook lessen statistiek aan universitairen?

Ja, bij ons kunt u terecht voor om het even welk onderdeel van wiskunde op om het even welk niveau. We helpen dus ook hogeschool- en universiteitsstudenten bij het slagen voor hun examen. We hebben zeer veel ervaring met onder andere de richtingen handelswetenschappen en TEW (UGent) en kunnen hiervan bewezen successen voorleggen.

Voor welk soort leerlingen is het wiskundekamp aan zee bedoeld?

Het wiskundekamp van kwadralfa is bedoeld voor iedereen die met wiskunde te maken krijgt. Er nemen zowel leerlingen deel uit het lager als het middelbaar onderwijs. Enerzijds is het kamp zeer nuttig voor kids die met faalangst moeten omgaan of met problemen voor het vak wiskunde op zich. We duwen het zelfvertrouwen dusdanig omhoog dat deze leerlingen er enorm veel deugd van ondervinden. Anderzijds is het kamp ook een absolute aanrader voor hen die sterk tot zeer sterk zijn voor het vak wiskunde. Deze laatste groep prikkelen we door het aanbieden van pittige oefeningen en probleemstellingen.

Waarom kwadralfa verkiezen boven een andere bijlesgever?

Omdat bij ons bijles véél meer is dan bijles. We gooien niet enkel al onze positieve bemoedigende energie in de strijd, we gaan ook veel verder dan andere bijlesgevers. De uitwerking van een bijlesmoment begint pas van zodra de bijles voorbij is en de leerling terug "alleen" zijn plan moet trekken. Hierbij wordt hij natuurlijk geholpen door wat we hem hebben aangeleerd, maar toch blijven we tot 2 weken na het laatste bijlesmoment gratis 7/7 beschikbaar om onduidelijkheden alsnog toe te lichten. Waarom onze filosofie en de manier van aanpakken tijdens de lesuren zo rendabel zijn, kunt u ontdekken op de pagina "Over ons".

Hoe werkt kwadra-live?

Het concept kwadra-live bestaat erin dat kwadralfa 24/7 bereikbaar blijft voor studenten die bijles nemen. Heel regelmatig gebeurt het dat er 's avonds tijdens het maken van een huistaak of het instuderen en inoefenen van een toets alsnog een probleem opduikt. Op dat moment staan we als een soort depannagedienst klaar om te helpen waar nodig. De betrokkene contacteert ons dan telefonisch, per sms, via messenger, whatsapp, facetime of skype en we komen op die manier gegarandeerd tot een oplossing. We willen wel opmerken dat het geenszins de bedoeling is dat we een huistaak integraal gaan voorkauwen, we helpen enkel waar nodig en sturen bij.

Hoe kan ik het best bijles of deelname aan een workshop aanvragen?

U kunt telefonisch contact opnemen met ons. Indien we onbereikbaar zijn, dan kunt u gerust een boodschap inspreken, we nemen dan zo spoedig mogelijk met u contact op. Een handigere manier is het gebruiken van het bondig bijlesaanvraagformulier dat u onderaan de pagina "Tarieven" terugvindt.

Voor een workshop kunt u zich op de betreffende pagina inschrijven.

Kan ik ook tijdens de schoolvakanties bij kwadralfa terecht voor bijles?

Ja, we zijn ook bereikbaar tijdens de verschillende vakantieperiodes. Het volstaat om ons te contacteren ten einde een afspraak vast te leggen.

Helpt kwadralfa ook bij het voorbereiden van een examen voor de middenjury?

Ja, we helpen ook bij het voorbereiden van examens voor de middenjury, dit ongeacht uw leeftijd of uw beginsituatie. Ook voor het klaarstomen voor een ingangsexamen kunt u bij ons terecht.

Hoe komt kwadralfa aan zijn naam?

In de periode dat we op zoek waren naar een naam en een logo, werden we toevallig geconfronteerd met oefeningen over machten van gehele getallen. Plots viel ons de tweede macht van de Griekse letter alfa op, ook wel het kwadraat van alfa genoemd. Op die manier lijmden we de woorden "kwadraat en "alfa" samen tot het geheel "kwadralfa".

 

Leerstudio kwadralfa

Vlaanderenstraat 78

9000  Gent

 

Tel: 0498 16 59 50

 

email: leerstudio@kwadralfa.be

 

ond.nr. 0744 292 282

 

IBAN BE26 3631 1833 8929

Copyright 2013-2020 kwadralfa